Onze missie: 100% ROI op uw mobile advertising budget!

Wanneer gaan ondernemers over op mobiel?

Een bekend gegeven is dat 47% van de Nederlandse smartphone gebruikers, dagelijks van mobiel internet gebruik maakt. Onder de smartphone gebruikers jonger dan 24 jaar maakt zelfs 75% dagelijks gebruik van mobiel internet. Hedendaags zijn smartphones niet meer weg te denken uit de maatschappij. Deze apparaten nemen een belangrijke positie in ons dagelijks leven in.

Mogelijkheden van mobiel

Smartphones maken het consumenten gemakkelijk om online aankopen te doen. Middels één klik het gewenste product in een winkelwagentje, klaar om af te rekenen. Naast shoppen op de mobiele telefoon, biedt mobiel ook andere mogelijkheden. Één van deze mogelijkheden is mobiel adverteren.

Mobiel adverteren kan gezien worden als online adverteren aangepast aan de beeldformaten van mobiele telefoons. Bij mobiel adverteren wordt er efficiënter omgegaan met zoekwoorden. Tevens worden advertentieteksten aangepast aan het mobiele formaat. Deze mobiele advertenties zijn erg direct waardoor er sprake is van een hogere doorklik ratio. Bovendien is de banner blindness lager waardoor banners sneller en vaker worden opgemerkt.

Mobiel adverteren werkt

Veel consumenten opperen dat mobiele advertenties irritant zijn en niet werken. Echter geven de cijfers van mobiele advertenties een ander beeld. Bekend is dat 51% van de mensen die een mobiele advertentie zien op de smartphone, klikt naar de betreffende website. Volgens het IAB (Interactive Advertising Bureau) is maar liefst één derde van de mobiele gebruikers bereidt om te reageren op advertenties, die afgestemd zijn op locatie van de betrokkenen. Tevens wordt de smartphone door 60% van de mobiele gebruikers gekozen voor het snel opzoeken van informatie.

Kansen voor ondernemers

Mobiele advertenties zijn een gouden kans voor ondernemers om een stroom nieuwe potentiële klanten te creëren. 49% van de Nederlanders bezit een smartphone, bijna de helft van alle Nederlanders. Mobiele marketing biedt veel mogelijkheden. Ondernemers kunnen diverse strategieën kiezen met betrekking tot mobiel die allen een grote groep mensen bereiken. De vraag luidt dus niet of ondernemers mobiel in moeten zetten. De vraag luidt; wanneer starten ondernemers met het inzetten van mobiele marketing?

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van mobiel adverteren? Neem dan vrijblijvend contact op met Mobleap. U kunt ons contacteren op het nummer 020 20 44 504 of middels ons contactformulier.

Mobleap voordelen

 • Uitgebreide Targeting
 • 230+ Landen
 • Rich Media Ads
 • Toonaangevende
  Technologie
 • Persoonlijke
  accountmanager
 • Makkelijke installatie kits
  voor developers

Copyright Mobleap Mobile Advertising 2023